Dragi soustvarjalci,

Buda_tiskanavsi imamo najboljšega guruja v sebi. Buda je v vseh nas. Ko se zdi ravno nasprotno, zadostuje, da se potopimo vase in si dovolimo prisluhniti …no, preprosto sebi. Bolj ko to počnemo, bolj odkrivamo osebno moč in jo, kar je najpomembnejše, uporabljamo.

Ko sem vas po izidu knjige “Zakaj se Buda smeje?” vprašala, zakaj se po vašem mnenju Buda smeje, ste me prijetno razveselili s svojimi odgovori, me nasmejali sredi noči, ko sem preverjala mail, včasih pa sem se nad vašimi odgovori zamislila. Prepričana sem, da se bo nad spodnjimi odgovori zamislil in nasmejal marsikdo.

Srčno se vam zahvaljujem za modrost, ki ste jo delili z mano. Niti slučajno je ne morem zadržati zase, zato jo danes vsekakor z veseljem delim, da je bodo deležni vsi. Da vključimo še igrivost, pa sem izžrebala nekoga, ki v znak hvaležnosti za deljeno modrost prejme izvod knjige. To je Simona Večko. Simona, čestitamo!

Uživajte v branju in naj svet ve, zakaj se Buda v vas smeje!

Nataša Martinčič

 

********

“Buda se smeje, ker se mu je posvetilo …..”

“Ha ha Buda se smeji, ker ve, da nemogoče ne obstaja. Torej tega ni na jedilnem listu v vesolnem restoranu hi hi.”

“Buda se smeje ker se zaveda …..”

“Buda se smeje, ker ve, da se bomo počasi vsi smejali z njim…eni prej, drugi kasnej….uh, kolk bi se rada čimprej 🙂 hahahaha.”

“…Do sedaj je poslušal siddharto, zdej pa je odkril nirvano, zato se smeje.” 🙂

“Nek indijec, ki je veliko meditiral, je v meditacijah prišel do spoznanja kaj smo mi in naš svet in od takrat naprej se je do konca življenja vsemu samo še smejal.”

“Ker je srečen.”

“Ker čuti radost življenja.”

“Ker posluša parlament.”

“Moje mnenje je, da se smeje zato, ker , ko ugotoviš, kako preprosto je priti do srečnega življenja, večina nas pa za to porabi večino svojega življenja.. ti ne preostane drugega, kot, da se smeješ!”

“Zato, ker še ni jedel tako dobrega bureka!”

“Buda se smeje, ker ga žgečkajo nagajivi mehurčki ljubezni, ki se širijo, množijo, prepletajo in vstopajo eden v drugega brez konca. 🙂  ”

“Zato, ker je smisel življenja Radost, veselje, lahkotnost, mir, spokoj! Lepo se imej!”

“Buda se smeje, ker je našel mir v srcu,  se osvobodil vse nepotrebne emocinalne navlake. Ugotovil je, da je življenje preprosto, če se prepustimo in zaupamo  toku življenja!”

“Smeje se zato, ker ve kako otročje lahko in enostavno je življenje. In mi se tega ne zavedamo.”

“Buda se smeji, ko vidi kakšni specialisti smo ljudje pri kompliciranju enostavnih stvari, ko bi morali samo sprejeti-dopustiti, ampak ne, ne sme biti tako lahko  😉 ………………… Btw, tudi jaz se kdaj nasmejem ob tem! 🙂  ”

“Ker iščemo popolnost, toda mi smo že popolni. Eno izmed orodij do spoznanja je meditacija, kjer se znebimo vsega balasta, ki nam preprečuje videti našo popolnost.”

“Ker je srečen..odličnega počutja,sproščen in ker ljubi!”

“Buda v meni se smeje takrat in ko sem srečna, svobodna, zadovoljna, ker uživam vsak trenutek svojega življenja, ko delam in počnem kar me veseli, ne glede na to kar mislijo o meni in mojem početju drugi. Če sem srečna jaz, je srečen moj Buda in vsi okoli mene! Ja,takrat se jaz in moj Buda smejiva in se počutiva fenomenalno! Zato se Buda smeje! Smejmo se vsi in Svet bo lepši!”

“Glede na to, da sem si morala izposojo vašega čudovitega priročnika podaljšat v knjižnici, saj jo že drugič berem… 😀
je moj odgovor na Vaše vprašanje tak… Buda se smeje zato, ker je velik modrec in se zaveda svoje notranje moči, ne glede na zunanje okoliščine… “

“Ker je prebral knjigo “Zakaj se Buda smeje?”!

“Buda se smeji, ker ljubezen deli.”

“Pojma nimam, zakaj se buda smeje. V resnici ne vem niti tega, če se sploh res smeje, hahhahahahaha.”

“Zdravo, BUDA, se SMEJE, ker se njegovo SRCE SMEJE. Je čisto, vse je v NJEMU SAMEMU. 🙂 Želim ti veliko BOŽANSKE ENERGIJE, veselja, radosti, otroške igrivosti, zabave, zdravja, smeha in srčnega miru.”

“The Buddha had a half smile, he was neither happy or sad, he was content in the present moment he was in. He did not look to the past or the future, he was a peace in the now. Ashamarae” 

“Buda je lahkotno in globoko potopljen v TA trenutek in popolnoma povezan z neskončno inteligenco, ki nas brezpogojno ljubi. Nasmeh je fizična manifestacija, zahvala brezpogojne ljubezni Vesolja, kajti lahko prehaja v to fizično sfero s pomočjo Bude. 🙂 Kar pa je najbolje: Buda ni poseben, Buda le z lahkoto dopušča pretok ljubezni… in to ljubezen lahko dopuščamo VSI- saj smo za to NAREJENI. Kar pa je še v večjo oporo in tolažbo, pa je: brezpogojna ljubezen JE in SIJE, čeprav jo ljudje ne moremo ali ne znamo DOPUŠČATI. Buda se smeje tudi zato, ker je navdušen od zavedanja, da se lahko vsak človek sam odloči, kdaj bo dovolil pretok svojega Izvora Življenja in mu sam ne vsiljuje nikakršnih ciljev, ne rokov, ničesar, saj Buda v vsakem trenutku doživlja CELOST/ČUDOVITO CELOTO/BOŽANSKOST ČLOVEKA.

Absolutno VEM, da si v svoji knjigi še bolj čudovito izrazila svoje znanje, ki se ti je odkrilo tekom tvojega življenja… in pripravi se na bogastvo tega kar si in kar še prihaja. Hvala za to ker SI, ker deliš svoje življenje in bogatiš življenja vseh drugih.”

“…Morda zato,ker je en srečen,vesel,čustveno bogat človek,ki preprosto uživa v vsakdanjem življenju,v vsakem trenutku,…..ki je sposoben uživati v vsakem trenutku življenja….A le kako mu to uspe?Ta odgovor je tisti,ki me bolj zanima!Morda pa je ta odgovor v knjigi?Ali je?”

“Ko tukaj in zdaj posluša šepet vesolja, ne more da se ne bi nasmehnil nad popolnostjo bivanja.”

“Smeje se, ker je to v njegovi naravi. Pozna zakone Vesolja in se zaveda, da s svojim smehom prižiga lučko veselja v vsakomur, ker je to v vsakem. Samo opomnit je potrebno, prižgati lučko.. vse ostalo teče samo po sebi. Smeje se, ker preprosto je. 🙂  ”

“Mislim, da se Buda smeje zato, ker se zaveda, da je življenje dar, ena sama ljubezen in nam s tem sporoča naj živimo, ljubimo in sprejmemo ta dar. V resnici je potrebno samo ‘videti, slišati’.”

 

Deli na:
Facebooktwitterlinkedinmail

No Comment

Comments are closed.