IMG_9523wwwNataša Martinčič Emeterio, znana tudi pod imenom Ašvata, je trenerka zavestnega ustvarjanja, profesionalna prevajalka, učiteljica angleščine in avtorica knjige “Zakaj se Buda smeje?”.

Kot trenerka zavestnega ustvarjanja ljudi uči, kako usmerjati svoje misli, da uresničijo svoje srčne želje. V zadnjih 10 letih je pomagala ljudem različnih ozadij med 17. in 85. letom starosti spoznati njihovo notranjo moč, moč njihovih misli v vsakdanjem življenju.

S sabo prinaša edinstveno razumevanje zavestnega ustvarjanja. Razume priložnosti in izzive, s katerimi se soočajo ljudje med uresničevanjem srčnih želja, zato je ustvarila program, ki ga je na začetku imenovala Trening zavestnega ustvarjanja – zdaj pa se imenuje Miselna preobrazba. S svojim možem živi v Montrealu v Kanadi. Ko je na obisku v Sloveniji, znanje o zavestnem ustvarjanju širi tudi s predavanji in delavnicami.

Delovanje Vesolja, moč misli, povezava med umom in telesom ali zavestno ustvarjanje jo je zanimalo že od malih nog, prav tako angleščina. Študij angleščine je zaključila z diplomsko nalogo, v kateri je primerjala dela znanega slovenskega misleca, Martina Kojca, ter ameriškega transcendentalista, Ralpha W. Emersona. Kot študentka mednarodnih odnosov je na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani, z vodstvom mentorja dr. Milana Brgleza, magistrirala z magistrskim delom o zavestnem ustvarjanju v mednarodnih odnosih: “Učinek opazovalca: komplementarnost subjektivnega in objektivnega pogleda s kvantne perspektive”.

Po študiju angleščine je leto dni preživela v Združenih državah Amerike, nato pa se vrnila v Slovenijo, kjer je sodelovala z jezikovnimi šolami in Upravno akademijo Ministrstva za javno upravo. Izvajala je specializirane programe angleškega jezika, kasneje pa poučevanje opustila ter začela nuditi profesionalne individualne ure angleščine, po lastni izbiri prevajati knjige in nuditi treninge zavestnega ustvarjanja. V prostem času rada bere, teče, hodi v naravi, potuje, sklepa nova poznanstva ter ohranja vedno svež in praktičen pristop k zavestnemu ustvarjanju.Buda_tiskana

V knjigi “Zakaj se Buda smeje? ” ponuja lahkoten pogled na osebno rast oz. osebno preobrazbo, ki se mnogim zdi težaven proces. Sporoča, da ni treba, da je tako, in sicer na način, ki v osebno-duhovno rast vnaša svežino in humor.

 

Knjige, ki jih je doslej prevedla v slovenščino, so:

– pet knjig iz zbirke knjig o Zakon privlačnosti avtorjev Esther in Jerryja Hicks: Zakon privlačnosti: osnove Abrahamovega nauka, Osupljiva moč čustev, Denar in Zakon privlačnostiVrtinec; in Soustvarjanje na višku.

– tri komplete kart avtorjev Esther in Jerryja Hicks: Prosite, dano vam je, Denar in Zakon privlačnosti, Zdravje in Zakon privlačnosti;

– knjigi Martina Brofmana, Ozdravite lahko karkoli in Kako se znebimo očal;

– knjigo Rosalene Glickman, Optimalno mišljenje: kako biti najboljše, kar si;

– knjigo Marka Magnacce, Pa kaj potem: kako povedati tisto, kar je resnično pomembno?;

– knjigo Naomi Feinberg, Hatmara Merkava, modrost življenja;

– in knjigo Brené Brown, Neizmeren pogum, ki je izšla decembra 2014.

 

Knjige, ki jih je prevedla v angleščino, so:

– knjiga Barbare Štancer, Mao Tare, Dotik angela 

– knjiga Jasmine Kandorfer, Kako živeti v obilju

Deli na:
Facebooktwitterlinkedinmail