Življenje s himalajskimi modreci

28,80

Ni na zalogi

Opis

 

Swami Rama, ustanovitelj Himalajskega inštituta (The Himalayan Institute), je eden od najvčjih mojstrov, učiteljev, piscev in človekoljubov 20. stoletja. Njegovo najbolj znano delo, Življenje s himalajskimi modreci, razkriva mnoge plati edinstvenega modreca, ki predstavlja živo tradicijo Vzhoda.

Swami Rama se je rodil v Indiji, študiral je v Indiji in Evropi, duhovno pa se je uril v himalajskih votlinskih samostanih in na Tibetu.

“Pripovedoval vam bom, kako sem odraščal in kako so me vzgajali, o velikih modrecih, s katerimi sem živel, in kaj so me naučili – ne s predavanji in knjigami, ampak z izkušnjami”, je zapisal Svami Rama v uvodnih besedah te brezčasne sage.

Zgodbe v njej so zapis njegovega osebnega iskanja resnice in razsvetljenja. To so navdihujoče, razsvetljujoče, zabavne, osupljive in pogosto duhovite zgodbe, ki nam približajo velike himalajske modrece, med njimi:

– Matadži iz Asama, 96 letno svetnico, ki nikoli ne spi,
– Gudari Babo, ki je svamija Ramo naučil, kako pomembna je neposredna izkušnja,
– Jogija Sri Aurobinda, ki je združil meditacijo in aktivnost,
– Urai Babo, ki je učil, da je v vsakem človeku skrita sposobnost za zdravljenje in
– Mahatmo Gandhija, očeta naroda.

“Eno največjih duhovnih literarnih del vseh časov. Govori o skritih modrecih, ki ne živijo v času in prostoru, ki ga poznamo; o jogijih in joginih, ki sploh ne bi smeli obstajati – vendar obstajajo!” – Linda Johnsen, avtorica knjige The Living Goddess: Reclaiming the Tradition of the Mother of the Universe

“Preberite to knjigo. Vsaka stran je napolnjena z radostjo in dobro voljo. Najbolj všeč mi je to, da Svami Rama od nas ne zahteva, da se spremenimo, ampak nas uči, da smo že popolni.” –  Judith Benn Hurely, avtorica knjig The Good Herb, Savoring the Day, and healing Secrets of the Season

 

Dodatne informacije

Publisher

Author Of Book

Title Of Book

Št. strani

442

Leto izdaje

2010

Morda vam bo prav tako všeč…