Somatika

24,00 22,32

Ni na zalogi

Opis

 

Ponovna vzpostavitev zavestnega nadzora nad gibanjem, prožnostjo in zdravjem

 

Somatika je praktična in preprosta za uporabo, je nujen priročnik, s katerim boste odpravili telesne posledice staranja – oziroma jih preprečili, še preden bi se pojavile.

V tej pionirski knjigi Thomas Hanna pojasnjuje, da velik del telesnega propadanja, povezanega s staranjem ni neizbežen – mogoče se mu je izogniti.

Med našim čaščenjem mladosti in mrzličnim prizadevanjem, da bi potvorili svojo starost, si zatiskamo oči pred vse večjim številom odkritij, zaradi katerih sta lahko življenje in staranje nenehen proces rasti, uspehov, zadovoljstva in užitkov.

Ko začenjamo čutiti, da postajamo togi, utrujeni ali da nas vse boli, pogosto rečemo, da ”se staramo”.Toda ali je to res pravi vzrok?

Hanna je s praktičnim programom za duha in telo nadgradil delo Mosheja Feldenkraisa in za vselej dokazal, da težave, ki smo jih vedno imeli za znake staranja – togost, boleč hrbet, kronična bolečina, utrujenost in občasno celo visok krvni pritisk -, lahko preprečimo, če zavestno nadzorujemo živce in mišice.

Dokazuje, kako lahko telo ponavljajoče se gibe spremeni v nehoten in poguben vzorec, imenovan senzorično-motorična amnezija, in predstavi preprost, toda učinkovit način, kako premagati te razvade s senzorično-motoričnim zavedanjem.

S samo petminutno vsakodnevno vadbo boste lahko časovno neomejeno uživali v gibčnem, zdravem telesu ter se rešili spon starosti in poškodb.

Vabimo vas k branju aktualnega članka objavljenega v reviji ZARJA o somatiki in IzBranih sklopih vaj. Sogovornik je mag. Severin Lipovšek, kondicijski trener športnikov in terapevt, avtor predgovora k slovenski izdaji knjige SOMATIKA, Thomas Hanna in avtor knjige MOČ PREHRANE V ŠPORTU.

Dodatne informacije

Publisher

Author Of Book

Title Of Book

Št. strani

236

Leto izdaje

2016

Morda vam bo prav tako všeč…