Radost

19,90 18,51

Ni na zalogi

Šifra: 9789616950992. Kategorija: Oznaki: , , , , ,

Opis

OSHO v knjigi Radostrazlaga, kar običajno pojmujemo kot radost, ni radost; v najboljšem primeru je zabava. Je samo način, kako se izognemo samim sebi. Je način, kako se omamimo, utopimo v nečem, da bi lahko pozabili na svojo zagrenjenost, skrbi, tesnobnost, bojazni.

Kar izvira od zunaj, ni in ne more biti radost. Vse, kar je odvisno od nečesa, ni in ne more biti radost. Radost vznikne iz vašega jedra. Je absolutno neodvisna – neodvisna od vseh zunanjih okoliščin. In ni beg pred seboj; v resnici je srečanje s seboj.

Najprej je treba poskrbeti za srečo, za radost, trdi Osho. Ko se vedno znova odločite za srečo, ko se odločite, da boste radostni, ne potrebujete meditacije. Meditacija se začne dogajati sama od sebe.

Radost je esenca tega, iz česar je narejeno vesolje.

Vendar morate gledati naravnost predse, zazreti se morate v to, kar je tik pred vami.

Če gledate vstran, zgrešite bistvo.

O AVTORJU

OSHO je eden od najbolj znanih in najbolj provokativnih duhovnih učiteljev dvajsetega stoletja. V sedemdesetih je vzbudil pozornost mladih Zahodnjakov, ki so želeli izkusiti meditacijo in preobrazbo. Četrt stoletja po njegovi smrti leta 1990 se vpliv njegovih naukov širi, tako kot krog njegovih bralcev vseh starosti in z vseh koncev sveta.

 

Dodatne informacije

Teža 0.282 kg
Dimenzije 140 × 220 × 13 cm
Publisher

Author Of Book

Št. strani

177

Leto izdaje

2017

Prevod

Jernej Zoran

Morda vam bo prav tako všeč…