Milina pogovora

19,90

Ni na zalogi

 

 

Šifra: 9789612887162. Kategorija: Oznaki: , , ,

Opis

Kratka proza

Čeprav ne more brez vsaj bežno vrinjenih vinjet narave, pa zgodbe Dularjeve niso sentimentalno opevanje prirode, ampak jih, s pridihom spiritualnega, prevevajo doživetja in občutja sodobnega urbanega človeka.

Dr. Mirjam Dular (roj. Galičič) je bila rojena leta 1967 v Kranju. Po doktoratu iz fizike (tema s področja astronomije) na Univerzi v Ljubljani je poleg svoje poklicne poti tudi prevajala poljudna naravoslovna besedila. Več kot desetletje po izdaji avtorske monografije Nebo, premazano z zvezdami, v kateri pronicljivo odgovarja na prek sto vprašanj o planetih, zvezdah in vesolju, prihaja med bralce njena prva zbirka kratkih zgodb, ki govorijo o vsakdanjem življenju. V eni od njih se s citatom spominja rojaka dr. Ivana Tavčarja, čigar povesti – ter črtica kot pripovedna forma – so se je globoko dotaknile že v zgodnjih šolskih letih, posebno zbirka Med gorami, v kateri je odkrivala tudi drobce iz življenj svojih prednikov.

 

Iz odzivov predbralcev:

 

Skrajna subtilnost in kot britev ostra misel v istem peresu. Redka kombinacija.

Andrej

 

Morda vam bodo zelo všeč, morda jih ne boste marali. Edini odnos, ki do teh zgodb ni možen, je ravnodušnost.

Nataša

 

Ti »pogovori« naravnost kličejo po filmski uprizoritvi.

Rok

 

Ko sem hlastno prišla do zadnje strani, sem si želela le: »Še!« A stran je bila čisto res zadnja, zato sem začela brati spet od začetka. Tokrat počasi.

Kristina

 

Najraje bi si izbrala eno od teh zgodb in avtorico prosila za nadaljevanje.

Julija

 

Dodatne informacije

Založba

Samozaložniki

Avtor

Mirjam Dular

Naslov

Milina pogovora

Št. strani

155

Leto izdaje

2018

Morda vam bo prav tako všeč…