Medicinski Qigong

27,00 25,11

Ni na zalogi

Šifra: 9789612883416. Kategorija: Oznaki: , ,

Opis

Pot do zdravja

Medicinski Qigong je primeren za vsakogar, ki ima motivacijo in željo spoznavati življenje še iz druge perspektive, kjer ni dejaven samo razum in logično razmišljanje, temveč je to učenje zastavljeno bolj celostno.

Sistem je zasnovan in se prakticira v urjenju tako notranjih kot zunanjih veščin. V urjenju se učimo prepoznavati ta vidik in povezavo med svojim notranjim svetom mikrokozmosa ter makrokozmosom.

Vsak proces se začne v nas samih in se odraža navzven ter obratno – tudi zunanji dejavniki povzročijo reakcijo v naši najgloblji biti. Vadba se opira na teorijo starodavnih taoističnih zakonitosti treh zakladov: telesa – jing, energije – qi in duha oz. miselnosti – shen. Pomembno je, da teh zakonitosti ne obravnavamo ločeno, saj vse tri komponente delujejo kot celota.

“Že kot majhnega dečka so me pritegnila vprašanja in zgodbe bolj subtilne in notranje narave. Spomin mi pogosto bliskne še nazaj v predšolske dni, ki sem jih v glavnem preživljal v družbi svojih starih staršev. Spomnim se starega, rdečega, debelega svetega pisma stare in nove zaveze v slikah, ki sem ga vedno rad listal in občudoval prikazane like in legende.

Najbolj se mi je takrat vtisnil v spomin Samson, ki je s svojo lastno močjo krotil leva. Pogosto sem spraševal dedka in omo o smrti, rojstvu in smislu življenja. Iskreno sta si vzela čas zame in mi poskušala razjasniti stvari. Moram priznati, da sem ju zmeraj rad poslušal, toda vedno je bil prisoten občutek, da mi še nekaj manjka. Najti nekaj bolj oprijemljivega, kar bi mi bolj razjasnilo pogled na življenje. K temu me je še bolj motiviralo poslušanje čudnih zgodb starih ljudi. V tistih časih so ljudje še pripovdovali zgodbe o strahovih in duhovih, ki krožijo naokrog. Ko se ozrem v preteklost, moram priznati, da me je bilo včasih kar pošteno strah.

Moje prve večje težave so se pojavile ob vstopu v prvi razred osnovne šole. Na šolo še nisem bil pripravljen in skoraj bi pristal v šoli s prilagojenim pro- gramom. Po fizični naravi sem bil majhen in droben, marsikdaj se je bilo težko ubraniti pred tistimi večjimi. Ko danes pogledam nazaj, vem, da so to dejavniki, ki so me privedli do nizke samopodobe in ta me je spremljala dolgo, dolgo skozi življenje. Se mi je pa najbrž ravno zato prebudila tista notranja luč iskanja »resnice«.

Ta občutek ob doživljanju in iskanju resnice majhnega dečka je tako rekoč ostal enak še danes. Ena mojih velikih prelomnic v življenju je bila 17. januarja 1999, ko sem se v težki alpinistični nesreči dejansko ponovno rodil. Od takrat pa vse do danes bolj intenzivno zbiram ta univerzalna znanja in jih hranim ter zakodiram pod Či trening. Či trening, kot življenjski trening, preizkušam v laboratoriju, ki se imenuje moje telo.

Zame je Či trening čudovito darilo neba, ki mi je bilo dano v tem življenju. Od kar me spremlja ta način v življenju, je v meni več zdravja, hvaležnosti, ljubezni in veselja. Či trening je kot orodje, ki se sme uporabljati, da prepoznamo, razvijamo in nadgradimo svoj življenjski potencial. Prinese nam mir, harmonijo, ravnotežje in splošno dobro počutje.” Andrej Kohn

Dodatne informacije

Založba

Či trening

Avtor

Jumin Chen – Andrej Kohn

Naslov

Medicinski Qigong

Št. strani

115

Leto izdaje

2018

Morda vam bo prav tako všeč…