Dobrote iz naše kuhinje

19,90 18,51

Ni na zalogi

Šifra: 9789616861663. Kategorija: Oznaki: , ,

Opis

 

Dobrote iz naše kuhinje je odličen vsakdanji vodnik za ustvarjanje jedi, ki so nastajale stoletja. Dober tek v kuhinji, ki diši po Mediteranu v kombinaciji z evropsko in balkansko kuhinjo, s poudarkom na papriki, paradižniku, zelju in bučah zaradi njihovih zdravilnih učinkov na človeški organizem.

Ljubitelj specialitet Srbije, Slovenije, Dalmacije, Makedonije, Bosne, Hrvaške, Vojvodine, pa tudi poznavalec kuhinje Italije, Madžarske, Bolgarije, Francije, Nemčije, Grčije in drugih, je navdušen ljubiteljski kuhar, ki se še vedno živo spominja dobrih čeških cmokov, makedonske in grške jagnjetine, srbske sarme, pasulja in odojka, bosanskega lonca, italijanskih vegetarijanskih jedi, ribjih specialitet in morskih sadežev, francoskih in italijanskih sirov od compteja, gorgonzole, ementalca, grojerja do pirotskega kačkavalja, madžarskega golaža, prekmurskega bograča, zagorskega purana z mlinci … pa tudi lenje pite, raznih jabolčnih zavitkov in potic.

In še tole pravi avtor. Bog nam je dal pet svetih jedi: žito, ribe, fižol, orehe in sol. In za svete jedi razglaša še papriko, paradižnik, zelje, krompir, čebulo in česen.

Dodatne informacije

Založba

Ara

Avtor

Hrane Kocić

Naslov

Dobrote iz naše kuhinje

Št. strani

132

Leto izdaje

2017

Morda vam bo prav tako všeč…