Brata Pirata in zaklad iz Čokolandije

16,00 14,88

Ni na zalogi

Opis

 

Brata Pirata in zaklad iz Čokolandije pripoveduje zgodbo o Vidu in Amu, neustrašnih piratih, ki potujeta po širnih morjih. Nekega dne zagledata na obzorju ladjo in jo napadeta ter zasežeta njen zaklad: v številnih skrinjah v skladovnici najdeta … tisočero bleščečih čokoladnih cekinov.

Slastno jih vsi pokušavajo in žvečijo, le piratu Amu nastala situacija ni všeč in zato glasno zarohni. Mornarjem namreč pove, da dragocena čokolada prihaja iz Čokolandije, kjer raste kakavovec – drevo, na katerem uspevajo kakavova zrna, iz katerih se izdeluje čokolada. Vendar ne vsi vedo, da kakavova zrna nabirajo povečini otroci domačini, in to ves dan, da sploh nimajo časa za igro, pa še slabo so plačani za svoje delo na plantažah.

Zgroženi mornarji se bratsko skupaj s piratoma odločijo, da bodo dragoceni zaklad peljali nazaj otrokom v Čokolandijo, in tako tudi storijo. V pristanišču raztovorijo težke skrinje in povabijo otroke s plantaž na slastno pojedino. Skupaj se radostno posedejo ob ognju in pokušajo sladke dobrote na veselem druženju, ki traja globoko v noč.

 

 

Dodatne informacije

Publisher

Author Of Book

Title Of Book

Št. strani

26

Leto izdaje

2017

Morda vam bo prav tako všeč…